Οργή της οικογένειας Φύσσα για αποφυλάκιση Πατέλη: “Οι συμπάθειες δεν κρύβονται”

Οργή της οικογένειας Φύσσα για αποφυλάκιση Πατέλη: “Οι συμπάθειες δεν κρύβονται”
Η Μάγδα Φύσσα INTIME NEWS

Έντονη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα για την δικαστική απόφαση για αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη στη Νίκαια, Γ. Πατέλη. "Προφανώς, οι χρυσαυγίτες δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να αποφυλακιστεί ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Σε αυτή, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την αναστολή της ποινής του Γ. Πατέλη και καταφέρονται εναντίον του δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για “συμπάθειες που δεν κρύβονται”.

“Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας.

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοδίκως ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες [18 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης]. Όταν άλλοι κρατούμενοι με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά ζητούν την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου. Εν προκειμένω λοιπόν αναρωτιόμαστε τι εννοούσε ο εισαγγελέας της έδρας ισχυριζόμενος ότι : «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», σκεπτικό το οποίο υιοθετήθηκε και από το δικαστήριο. Προφανώς , για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα