Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ EUROKINISSI

Συνεδρίαση προετοιμασίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ του Σαββατοκύριακου, δίχως διαφωνίες

Σε ήρεμους τόνους, παρά την έντονη περίοδο που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος που ουσιαστικά αποτέλεσε προετοιμασία για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παραπέμποντας όμως τις αποφάσεις σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα οριστεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να καταλήξει σε ονόματα υποψηφίων τόσο για τις περιφέρειες της χώρας όσο και για τους μεγάλους δήμους. Θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι η 30ή του Αυγούστου.

Όσον αφορά τις περιφέρειες Αθήνας και Δ. Μακεδονίας θεωρείται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων στο όνομα του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας τις τελευταίες 10ετίες, ενώ ακούγεται και το όνομα Γιάννη Αμανατίδη για την Δυτική Μακεδονία.

Πάντως, αποφάσεις δε έχουν ακόμη ληφθεί παρότι συνεχώς «πέφτουν ονόματα» στο τραπέζι ενώ υπάρχει και η – μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες περιόδους- δεξαμενή των υποψήφιων βουλευτών που δεν μπόρεσαν να εκλεγούν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση της Κ.Ε θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να καταλήξει το αργότερο έως το τέλος Ιουλίου στους υποψηφίους.

Στην συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε και η πρόταση της Π.Γ στην Κεντρική Επιτροπή για την διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου εντός του Αυγούστου και εκλογή αρχηγού στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Μια πρόταση που για να εγκριθεί δεν είναι απίθανο να τεθεί ζήτημα ψηφοφορίας στην Κ.Ε. Παράλληλα επιλύθηκαν σειρά διαδικαστικών ζητημάτων για το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα παρεμφερή θέματα.

Αυτά ενώ αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεύτερος κατά σειρά υποψήφιος μετά την ανακοίνωση της «καθόδου» της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Νίκος Παππάς θα καταθέσει την υποψηφιότητά του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο ίδιο όργανο θα «εκτεθεί» και ο Παύλος Πολάκης αν τελικά αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα