ΠΑΓΝΗ: Κλείνουν καλοριφέρ, κλιματιστικά και φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας

ΠΑΓΝΗ: Κλείνουν καλοριφέρ, κλιματιστικά και φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ την απόφαση της Διοίκησης να κλείσει θέρμανση και φώτα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης να κλείνουν φωτα, κλιμαστιστικά και καλοριφερ συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Όπως αναφερεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων, “με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,  τα καλοριφέρ των κλινικών θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές. Θα «πουντιάζουν», δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους”.

“Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών. Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;” προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό” αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία κλείνει με τους εργαζόμενους να καλούν τη διοίκηση  “να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση!”

Διεκδικούμε την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών” τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα