“Πάγωσε” παρέα στη Σέριφο: Η στιγμή που καρχαρίας τριών μέτρων περνά δίπλα από σκάφος

“Πάγωσε” παρέα στη Σέριφο: Η στιγμή που καρχαρίας τριών μέτρων περνά δίπλα από σκάφος
Καρχαρίας (Αρχείο) iStock

Καρχαρίας 3 μέτρων πέρασε λίγα μόλις εκατοστά δίπλα από σκάφος στη Σέριφο. Δείτε το βίντεο.

Μια απρόσμενη συνάντηση με καρχαρία είχε μία παρέα νεαρών οι οποίοι βρέθηκαν για καλοκαιρινές διακοπές στη Σέριφο.

Όπως ανέφερε η εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1, στην οποία προβλήθηκε και το βίντεο, οι νεαροί έκαναν βόλτα με σκάφος όταν ξαφνικά είδαν να περνάει δίπλα τους ένας καρχαρίας που έφτανε τα τρία μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καρχαρίας πλησίασε το σκάφος και η παρέα που βρισκόταν πάνω άρχισε να καταγράφει τις εικόνες.

Για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας, μίλησε στην εκπομπή, ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε απαντήσεις σχετικά με τους καρχαρίες στην Ελλάδα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Όπως τόνισε δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

“Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί. Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλα ήδη, αλλα η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές” είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες. Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή”.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμη καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες δυο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα