Παπαευαγγέλου: “Η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη”

Παπαευαγγέλου: “Η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη”
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Eurokinissi

"Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας", αναφέρει σε δήλωσή της η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 26/3 για την εξέλιξη της επιδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και εργαζόμενη στο ΕΣΥ, Βάνα Παπαευαγγέλου, δέχθηκε την ερώτηση για τις καταγγελίες που αφορούν πολύωρες αναμονές για εισαγωγή σε ΜΕΘ, αλλά και για διασωληνώσεις και θανάτους εκτός εντατικής.

“Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω”, είχε αναφέρει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε σημερινή της δήλωση, η κ. Παπαευαγγέλου απαντά στην κριτική που δέχτηκε τονίζοντας: “Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα