Παπαστεργίου: Aμεσα η αξιολόγηση των προσφορών στο διαγωνισμό για τις μάσκες

Παπαστεργίου: Aμεσα η αξιολόγηση των προσφορών στο διαγωνισμό για τις μάσκες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020/21 (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου για το διαγωνισμό που τελείωσε για τη χορήγηση μασκών στα σχολεία.

Στις 91 έφθασαν οι προσφορές αντίστοιχων εταιρειών που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό προμηθειών μασκών για τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, που διενήργησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τους συναρμόδιους υπουργούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως είπε, η εξέταση των προσφορών αυτών ξεκίνησε ήδη με τη συμμετοχή παρατηρητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα ολοκληρωθεί άμεσα, διαβεβαιώνοντας ότι έγκαιρα όλα τα σχολεία πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχουν προμηθευτεί τις μάσκες που τους αναλογούν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική προσπάθεια για μια ασφαλή σχολική χρονιά. Και στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε, έχει επιδοθεί σ΄έναν «αγώνα δρόμου» και ήδη έχουν προσληφθεί οι καθαρίστριες, έχουν αγοραστεί αντισηπτικά κ.ά. Μόνο το μηνιαίο κόστος αγοράς αντισηπτικών για τα σχολεία πανελλαδικά υπολογίζεται σ΄ ένα 1 εκατομμύριο ευρώ , σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα