Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Βάρκιζας – Σουνίου στο ύψος των σηράγγων

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Βάρκιζας – Σουνίου στο ύψος των σηράγγων
Εργασίες για την αποκατασταση της σταθερότητας της σήραγγας "Λουμπάρδα" ("τρύπες Καραμανλή") Eurokinissi

Τα έργα που γίνονταν στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίο στο ύψος των σηράγγων ολοκληρώθηκαν και ο δρόμος παραδίδεται κανονικά στην κυκλοφορία το Σάββατο.

Ολοκληρώθηκαν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα και σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.30, παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο ξεκίνησε στις 6 Απριλίου εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων και προχώρησαν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, προκειμένου να μην ενοχληθούν ιδιαίτερα οι διερχόμενοι οδηγοί και οι περιοίκοι.

Επισημαίνεται πως χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τ.μ. πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής ενώ στο ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη ΛΕΑ στο ρεύμα Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς την παρακώληση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με προειδοποιητικούς σηματορούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα