Πάτρα: Στο “φως” η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα – Τι ανέφερε για τυχόν ιατρικά λάθη

Πάτρα: Στο “φως” η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα – Τι ανέφερε για τυχόν ιατρικά λάθη
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Το συμπέρασμα του ιατροδικαστή Σ. Τσαντίρη, ο οποίος είχε διοριστεί από την εισαγγελία για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση θανάτου της μικρής Μαλένας, κατόπιν μήνυσης της οικογένειας Δασκαλάκη.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η έκθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή. Ο Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση του κοριτσιού. Είχε προηγηθεί προσφυγή της Ρούλας και του Μάνου.

Στο συμπέρασμά του, όπως αποκαλύπτει το Star, ο ιατροδικαστής αναφέρει: “Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δεν διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ακόμα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 και ο διορισμός του ειδικού πραγματογνώμονα έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 5 Μαρτίου 2021, ενώ η έκθεση παραδόθηκε στις 14 Απριλίου 2021 και ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τσαντίρης είχε καλέσει τον Μάνο Δασκαλάκη και πήρε το ιστορικό, ενώ τού είπε ότι είναι υπό διερεύνηση ο γονιδιακός έλεγχος στο Ωνάσειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα