Παυλάκης: Έρχεται νέο κύμα κορονοϊού μετά το καλοκαίρι

Παυλάκης: Έρχεται νέο κύμα κορονοϊού μετά το καλοκαίρι
Ο Γιώργος Παυλάκης Glomex

"Το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε" είπε ο καθηγητής Παυλάκης και προειδοποίησε για νέο κύμα. Τι είπε για τους συνδυασμούς εμβολίων.

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, αλλά και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη μείξη εμβολίων έκανε λόγο το πρωί της Κυριακής ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, σχολίασε τις αμφιβολίες που έχει ακόμα μερίδα πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

“Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους”, δήλωσε.

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στο νέο στέλεχος, το οποίο αντιμετωπίζει η Αγγλία εδώ και αρκετό καιρό, ενώ προειδοποίησε για το νέο κύμα που έρχεται.

“Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί”, είπε.

Η μίξη εμβολίων

Σχετικά με την η μίξη εμβολίων και την επιθυμητή ανοσία, ο κ. Παυλάκης τόνισε:

“Βγαίνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα πάνω σε αυτό το θέμα, η Αγγλία είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών σε αυτό. Όπως και να γίνει η μίξη των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Έχουν κάνει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των εμβολίων. Οι συνδυασμοί εμβολίων συνήθως δουλεύουν πολύ καλύτερα από τα ξεχωριστά εμβόλια, δίνουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα