Πειραιάς: Προκαταρκτική για το βίντεο σύλληψης του 43χρονου – Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας της 13χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Online παρενόχληση
Online παρενόχληση iStock

Τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας για το βίντεο με τη σύλληψη του 43χρονου παιδόφιλου, διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές. Τι υποστήριξε ο πατέρας της 13χρονης, που συμμετείχε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη.

Προκαταρκτική διοικητική έρευνα διατάχθηκε για το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου που έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου στην 13χρονη στον Πειραιά.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε από γνωστό YouTuber, ο οποίος και συμμετείχε στην παγίδα που είχε στήσει στον κατηγορούμενο και ο πατέρας του θύματος.

Για το περιστατικό μίλησε ο πατέρας της 13χρονης, ο οποίος περιέγραψε το χρονικό της δράσης του 43χρονου, αλλά και πώς τον ξεσκέπασαν.

Όπως υποστήριξε, ο 43χρονος ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στην ανήλικη με ψεύτικο προφίλ που δήθεν ανήκε σε μια γυναίκα. Προσπαθούσε να την προσεγγίσει όσο πιο ομαλά μπορούσε, ζητώντας αρχικά την εμπιστοσύνη της, αφού -όπως της έλεγε- ήταν κι εκείνη γυναίκα και καταλάβαινε.

“Ξεκίνησε να μιλάει αρχικά από ένα γυναικείο προφίλ στην ανήλικη κόρη μου. Μετά συνέχισε στέλνοντας άσεμνα μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιχεομένου ως γυναίκα. Σε αυτό το σημείο η κόρη μου με ενημέρωσε έγκαιρα. Από εκεί και πέρα το χειρίστηκα εγώ. Στην αρχή εγώ νόμιζα ότι μίλαγα με ένα ψεύτικο προφίλ.

Μέσα από αυτές τις συνομιλίες καταφέραμε να φέρουμε αυτόν τον άνθρωπο στο σπίτι που έγινε η σύλληψη. Εις γνώση του μου έλεγε ‘μην πεις τίποτα γιατί θα πάω φυλακή’. Απ’ ότι άκουσα είχε πολλές συνομιλίες με διάφορα κορίτσια στο κινητό του”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 13χρονης μιλώντας στο MEGA.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 43χρονος έπεσε στα χέρια των αρχών χάρη στον πατέρα της 13χρονης και κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ο δράστης από την Πάτρα που τυγχάνει και ο ίδιος παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, μέσω του Instagram έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε μία 13χρονη από τον Πειραιά.

Το κορίτσι ενημέρωσε τον πατέρα της, ο οποίος συνέχισε να συνομιλεί από το προφίλ της κόρης του, παριστάνοντας την ίδια, επιτυγχάνοντας να κανονίσει ραντεβού με τον δράστη στον Πειραιά.

Όταν εκείνος έφτασε στην περιοχή, ο πατέρας ειδοποίησε την Άμεση Δράση, άντρες της οποίας προσέτρεξαν στο σημείο, ακινητοποίησαν τον δράστη και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου και συνελήφθη.

Απολογούμενος στους αστυνομικούς, ο δράστης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τους τελευταίους μήνες προσέγγιζε μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω του Instagram γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, επιδεικνύοντας ανάλογη συμπεριφορά, για να ικανοποιεί τις γενετήσιες ορμές του.

Ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς σε usb-stick στιγμιότυπα οθόνης από αυτές τις συνομιλίες, φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και ανάλογα βίντεο.

Κατόπιν παραγγελίας της Ασφάλειας Πειραιά, πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του, καθώς και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές μικροσυσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων αντίστοιχου περιεχομένου.

Από την κατοχή αυτού κατασχέθηκε ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε ερωτικά βοηθήματα και εξαρτήματα. Οι κατασχεθείσες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση μήπως προκύψουν και τυχόν άλλα θύματά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα