Πέτρος Φιλιππίδης: Η εισαγγελία αποφασίζει για την τύχη του

Πέτρος Φιλιππίδης: Η εισαγγελία αποφασίζει για την τύχη του
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης PAPADAKIS PRESS

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι εισαγγελικές αρχές πρόκειται να καταλήξουν για την ποινική μεταχείριση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Μέσα στις ημέρες, αν όχι ώρες, ο γνωστός κωμικός θα μάθει την ποινική μεταχείριση που του επιφυλάσσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος και θα αποφανθεί εάν τα τρία κακουργήματα για τα οποία έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ικανά για να διερευνηθεί ξανά η υπόθεση αυτή τη φορά στο στάδιο της ανάκρισης.

Εφόσον τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οδηγήσουν στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων, τότε η έρευνα ξεκινά εκ νέου αυτή τη φορά από τακτικό ανακριτή, ο οποίος αφού εξετάσει τους μάρτυρες και επιχειρήσει να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για να έχει μία καλύτερη εικόνα της υπόθεσης, θα καλέσει και τον ηθοποιός να απολογηθεί ενώπιόν του. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημα που κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις σε βάρος του καταγγελίες. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν ο ίδιος αρνείται εξ ολοκλήρου τα περιστατικά ή υποστηρίζει πως για όσα έλαβαν χώρα, είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Τα αδικήματα του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα