Πόρος: “Μαϊμού” φυσικοθεραπεύτρια φέρεται να έσπειρε τον κορονοϊό

Πόρος: “Μαϊμού” φυσικοθεραπεύτρια φέρεται να έσπειρε τον κορονοϊό
Μασάζ. shutterstock

"Φυσικοθεραπεύτρια" με "εργαστήριο" στον Πόρο η γυναίκα που φέρεται να έσπειρε τον κορονοϊό, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Να δοθεί άμεσα λύση ενάντια στα φαινόμενα «ψευτογιατρών» και «μαϊμού-φυσικοθεραπευτών», ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με αφορμή δημοσιεύματα ότι η διασπορά του κορονοϊού στον Πόρο ξεκίνησε από «φυσικοθεραπεύτρια» που διατηρούσε «εργαστήριο φυσικοθεραπείας» στο νησί.

Όπως αναφέρουν, οι αρχές, κατα την ιχνηλάτηση, έφτασαν σε μια γυναίκα που παρείχε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, μασάζ και ευεξίας και φαίνεται πως η διασπορά ξεκίνησε από εκείνη, καθώς ήταν θετική στον ιό.

Όπως καταγγέλλει ο ΠΣΦ με ανακοίνωση του “η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι φυσικοθεραπεύτρια και συμπερασματικά λειτουργούσε παρανόμως εργαστήριο φυσικοθεραπείας στον Πόρο“.

Το γεγονός αυτό όμως, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη σύλληψη του”ψευτογιατρού”, αναδεικνύει σε όλο της το μέγεθος την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας για την αντιποίηση των επαγγελμάτων υγείας, μια αδιαφορία που -όπως αποδείχθηκε- μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των πολιτών».

Ο ΠΣΦ θυμίζει επίσης, ότι πριν ένα χρόνο, με αφορμή την έξαρση του φαινομένου της παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από μη φυσικοθεραπευτές, έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, στο Σώμα επιθεωρητών υγείας και στον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Ο ΠΣΦ καλεί επίσης το υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη, όπως αναφέρει, χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ) και μπλοκ αποδείξεων και να συνεργαστεί με τον ΠΣΦ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 με μια απλή δήλωση στην εφορία ο καθένας να βαφτίζεται “θεραπευτής” » καταλήγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα