Προσλαμβάνονται 1.500 πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Προσλαμβάνονται 1.500 πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης για τη νέα αντιπυρική περίοδο
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς Eurokinissi

Το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογράφηκε ήδη από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Οικονομικών και αφορά σχέσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας εξαμήνου.

Την περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την άμεση πρόσληψη 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με σχέση ορισμένου χρόνου, διάρκειας 6 μηνών, για τη νέα αντιπυρική περίοδο του 2019.

Σημειώνεται, πως το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογράφηκε ήδη από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Οικονομικών και θα ακολουθήσει η έκδοση της Προκήρυξης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως στις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση «Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων», που θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την επικράτεια, όποτε αυτό χρειαστεί και απαιτηθεί.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 30 οχήματα κυρίως υδροφόρα, με το ανάλογο προσωπικό, προς κατανομή και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε περιπτώσεις μεγάλων συμβάντων και με διανομή τους από έναν μηχανισμό και όχι από διαφορετικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Στην ενίσχυση του προσωπικού από φέτος στην Πυροσβεστική, εντάσσεται και η πρόσληψη από τον πίνακα επιλαχόντων εποχικών, 876 πρώην εποχικών ως 5ετους υποχρέωσης και η ένταξη 56 δοκίμων πυροσβεστών από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version