Ρόδος: Στο εδώλιο 37χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ρόδος: Στο εδώλιο 37χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη 37χρονου Ροδίτη για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τα ψηφιακά πειστήρια που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας που συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους κατ’ εξακολούθηση, κατηγορείται 37χρονος Ροδίτης ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 8 Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις αρχές του 2017 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Europol.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας που είχε γίνει από αστυνομικούς της Αγγλίας για τον εντοπισμό αλλοδαπών που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, κατοχή, διαμοιρασμό αλλά και παραγωγής υλικού σεξουαλικής κακοποίησης, είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή δύο ατόμων από την Ελληνική Επικράτεια.

Όλα αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την οποία και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία στο τέλος Οκτωβρίου 2016, εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, σε κατοικία που διέμενε ο 37χρονος ημεδαπός, στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι του 37χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ο 37χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα το χρονικό διάστημα από τις 5 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Αυγούστου 2016.

Σε βάρος του 37χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των οποίων και κατέφευγε σε αυτές τις εικόνες που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 8 Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα