ΣΔΟΕ: “Μπλόκο” σε φορτηγό που μετέφερε χιλιάδες αυγά από τη Βουλγαρία χωρίς σήμανση

ΣΔΟΕ: “Μπλόκο” σε φορτηγό που μετέφερε χιλιάδες αυγά από τη Βουλγαρία χωρίς σήμανση
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεϊνη. iStock

Φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγά, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα χωρίς την απαραίτητη σήμανση εντόπισε και δέσμευσε ο ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο ελέγχων με στόχο τις παράνομες "ελληνοποιήσεις" προϊόντων.

Εντείνονται οι έλεγχοι ενόψει και των ημερών του Πάσχα από τον ΣΔΟΕ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως με στόχο τις παράνομες “ελληνοποιήσεις” προϊόντων, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά και πιθανόν θα προτιμηθούν από μεγάλο μέρος της αγοράς.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. σε οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας εντοπίστηκε την Πέμπτη (06/04) φορτηγό, το οποίο μετέφερε 302.400 αυγά από τη Βουλγαρία, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν διέθεταν την απαραίτητη σήμανση, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, “κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μέσω της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ.) διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αβγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα-Αττική, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών“, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα