Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο
imerazante.gr

Οι φλόγες έκαιγαν κοντά στον οικισμό Μαριές, ωστόσο δεν απαιτήθηκε εκκένωση του χωριού. Δεν κινδύνευσαν κατοικίες. 

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στις Μαριές Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:21 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι φλόγες έκαιγαν κοντά στον οικισμό, ωστόσο δεν απαιτήθηκε εκκένωση του χωριού. Δεν κινδύνευσαν κατοικίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου imerazante.gr, τα ξημερώματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την εκκένωση του χωριού.

Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του οικισμού, ενώ αστυνομικοί πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία που θα μετέφεραν τους κατοίκους αλλά είχε κλείσει και ξενοδοχεία στα οποία θα διανυκτέρευαν.

Τελικώς, όμως, ο καιρός άλλαξε και δεν χρειάστηκε εκκένωση του χωριού.

Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα. Οι εναέρις δυνάμεις (δύο ελικόπτερα έχουν αποχωρήσει).

Ο βουλευτής της Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης εξέφρασε την εκτίμηση πως η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και έκανε, μάλιστα, λόγο για «άρρωστα μυαλά». Όπως σημείωσε, δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν δεν μπορούσαν να κινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφταναν τα 9 μποφόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα