Σύλησαν το μαυσωλείο της οικογένειας Κριεζώτη στην Εύβοια

Διαβάζεται σε 2'
Σύλησαν το μαυσωλείο της οικογένειας Κριεζώτη στην Εύβοια
triadaevias.gr

Άγνωστοι διέρρηξαν το εκκλησάκι που βρίσκεται το μαυσωλείο όπου έχουν ταφεί όλα τα μέλη της οικογένειας Κριεζώτη εκτός του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821.

Στόχος ιερόσυλων και τυμβωρύχων έγινε το μαυσωλείο της οικογένειας Κριεζώτη στην Τριάδα Εύβοιας, όπου έχουν ταφεί όλα τα μέλη της οικογένειας εκτός του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, Νικολάου Κριεζώτη.

Το νέο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Καλλιόπης, της μικρής εκκλησίας εντός της οποίας βρίσκεται το μαυσωλείο και ειδοποίησε τις Αρχές. Εκτιμάται πως η διάρρηξη έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ της 28ης Οκτωβρίου και της 6ης Νοεμβρίου.

Οι δράστες αφού παραβίασαν αρχικά ένα παράθυρο στο εκκλησάκι, εισήλθαν στο εσωτερικό και κατέβηκαν στην καταπακτή με ξύλινη σκάλα, εντός της οποίας βρίσκεται το μαυσωλείο.

Στη συνέχεια, άνοιξαν και ερεύνησαν οστεοφυλάκια και φέρετρα που υπάρχουν στον χώρο, χωρίς να μπορεί να καταστεί βέβαιο αν αφαίρεσαν κάτι, ωστόσο από τις βίαιες ενέργειές τους, προκάλεσαν φθορές η αξία των οποίων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί στην παρούσα φάση από την Αστυνομία, λόγω της αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας του χώρου και των αντικειμένων.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων και σχηματίστηκε δικογραφία κατ’ αγνώστων για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για φθορά μνημείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα