Συναγερμός στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα – Ζευγάρι επισκεπτών με πυρετό

Συναγερμός στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα – Ζευγάρι επισκεπτών με πυρετό
Γαύδος Shutterstock

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος στη Γαύγο, αφού ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ.

Από νωρίς το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την διαχείριση ύποπτου κρούσματος στην Γαύδο λόγω των ιδαιτεροτήτων που υπάρχουν στο ακριτικό νησί. Ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα όπως πυρετό και απευθύνθηκε στο ιατρείο του νησιού.

Για προληπτικούς λόγους – από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες – αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ και να διαπιστωθεί εαν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο κορονοϊό. Για την μεταφορά τους ακολουθούνται τα όσα ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως είχαν ακολουθηθεί και σε πρόσφατη άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, Flashnewsη επισκεψιμότητα στην Γαύδο είχε αυξηθεί κατακόρυφα από τις αρχές Αυγούστου, κυρίως από νέες και νέους από την υπόλοιπη χώρα, κάτι που είχε επισημανθεί και σε έγγραφο του Κέντρο Υγείας Καντάνου το οποίο εστάλη την Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο οποίο αναφέροντο τα εξής:

“Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού.

Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ’ όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού. Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων.”

Επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Γαύδου σε ανακοίνωσή του εφιστούσε την προσοχή όλων για την τήρηση των μέτρων και ειδικά την χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

“Στην Γαύδο περνάμε χαλαρά απο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν χαλαρώνουμε στιγμή με τον κορωνοϊό” το μήνυμα του Δήμου του ακριτικού νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα