Σκάνδαλο υποκλοπών: Μήνυση κατά της intellexa από τον Θανάση Κουκάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μήνυση κατά της intellexa από τον Θανάση Κουκάκη
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης Eurokinissi

Κατά της εταιρείας που έχει δημιουργήσει και εμπορεύεται το λογισμικό υποκλοπών Predator στρέφεται ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

“Η κυβέρνηση εξακολουθεί να περέχει θεσμική ασυλία στην Intellexa και στους Φέλιξ Μπίτζιο, Tal Dilian και Sara Hamou”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης, μετά την μήνυση που υπέβαλε σήμερα, 5 Οκτωβρίου, κατά της εταιρίας που παράγει και εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

O κ. Κουκάκης είχε ήδη από τις 10 Ιουνίου υποβάλει μήνυση κατά παντώς υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τον παρακολουθούσαν.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, παρά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χρήστου Σπίρτζη, δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση προκειμένου να περιοριστεί η χρήση του εν λόγω λογισμικού, ενώ εκτιμά πως εν όψει της άφιξης της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, “θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και θα δείξουν το βάθος της εμπλοκής του κράτους”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν έχει υπάρξει έρευνα για την Intellexa και όπως αναφέρει στις αναρτήσεις του ο Κουκάκης, με την νέα του μήνυση ζητά να εξεταστεί και η νομιμότητα των εξαγωγών Spyware που η εταιρεία φέρεται να πραγματοποιεί μέσω της Ελλάδας.

Στη μήνυση ο Κουκάκης προσκομίζει μια σειρά από ρεπορτάζ, μεταξύ αυτών την έρευνα του News24/7 για τα πρώτα βήματα της Intellexa στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα