Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: “Ήθελαν ένα κόμμα σε ομηρία”

Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: “Ήθελαν ένα κόμμα σε ομηρία”
Νίκος Ανδρουλάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα της πολιτικής επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και για τις παρακολουθήσεις. "Δεν τους ενδιαφέρει το κράτος δικαίου".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί της Δευτέρας, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής μεταξύ των οποίων και στις υποθέσεις των υποκλοπών.

Με αφορμή δημοσκόπηση, η οποία εμφανίζει το ενδιαφέρον του κοινού για τις υποθέσεις των υποκλοπών στο 2,8% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: “Η Δικαιοσύνη δεν κινείται βάσει των δημοσκοπήσεων. Κι εγώ δεν περιμένω από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τη Δικαιοσύνη. Διότι η Νέα Δημοκρατία και εκεί εργαλειοποιεί. Έχει βάλει αυτές τις δημοσκοπήσεις να είναι πρώτο κάδρο. Έλεγε να μην ακούμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην υπόθεση Λιγνάδη, τώρα όμως χρησιμοποιεί την άποψη της κοινής γνώμης για να πει ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία αξία.

Μου κάνει εντύπωση ότι είμαι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλούν. Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγω και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί και μάλιστα, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τη θέση τους γι’ αυτό το σκάνδαλο. Λέει η κυρία Μπακογιάννη 10 χρόνια φυλάκιση για όποιον σπάσει το απόρρητο, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τον κ. Δεμίρη και τον κ. Κοντολέων, αλλά δεν ισχύει για τον κ. Ρουμπάτη. Θέλω να σας πω επίσημα ότι έκανα αίτηση ενημέρωσης στην ΑΔΑΕ και μου απάντησε επισήμως ότι βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021 δεν μπορεί να με ενημερώσει για τον φάκελο. Δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος. Δεν τους ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Δεν θέλουν να υπάρχει μια επίσημη, νόμιμη ενημέρωση.

Γιατί έγινε αυτή η παρακολούθηση; Έγινε για λόγους εσωτερικούς. Ήθελαν να ακούν και να μου στείλουν το predator κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε 15 του Σεπτέμβρη και έληξε μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος. Και μάλιστα, με το εξής φοβερό στοιχείο: Ενώ λήγει ενδιαμέσως, διότι είναι δίμηνες οι παρακολουθήσεις, δίνουν παράταση μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. Η παρακολούθηση είναι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και την εκλογή μου. Ήθελαν ένα κόμμα σε ομηρία. Και φαίνεται από την επίθεση που κάνει η Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε αυτή η νοσηρή υπόθεση κάνει συντονισμένο πόλεμο παραπληροφόρησης στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρησιμοποίησε η κυβέρνηση το λογισμικό Predator, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: “Πόσες διαβολικές συμπτώσεις; Διαβολική σύμπτωση ότι καταστρέφεται το αρχείο μου, την ημέρα που πάνε οι δικηγόροι μου στην ΑΔΑΕ. Διαβολική σύμπτωση ότι αρχίζει η παρακολούθηση και τελειώνει, όταν γίνομαι πρόεδρος. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποφασίσουν. Δεν δέχομαι να έχω μια κυβέρνηση που παίζει με τους θεσμούς και με τα fake news“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα