“Σπιτάκια” για γάτες τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων

“Σπιτάκια” για γάτες τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων
Γάτα στη φύση Shutterstock

"Σπιτάκια" για γάτες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα και οι τοποθετήσεις αναμένεται σταδιακά να εξαπλωθούν σε ακόμα περισσότερες γειτονιές.

«Σπιτάκια» για γάτες σε τρία σημεία, στους Αμπελοκήπους και στου Γκύζη, τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, για ένα νέο πρόγραμμα και οι τοποθετήσεις θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο και περισσότερες γειτονιές του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν επίσης στο ‘Αλσος Παγκρατίου και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Τα σπιτάκια είναι τοποθετημένα σε ξύλινες βάσεις ώστε να μην πλημμυρίζουν σε περίπτωση βροχής, ενώ εθελοντές αναλαμβάνουν να τα έχουν υπό την επίβλεψη και προστασία τους.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει: “Τοποθετούμε τα πρώτα σπιτάκια για γάτες στην Αθήνα. Έγινε η αρχή στους Αμπελόκηπους και στου Γκύζη και συνεχίζουμε σε όλες τις γειτονιές. Στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τις ταίστρες, την δωρεάν τοποθέτηση «τσιπ» και τη φροντίδα όλων των αδέσποτων της πόλης, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας του δήμου μας με όλους τους εθελοντές και τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα. Είναι Πολιτισμός.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα