Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα Αττικής

Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα Αττικής
Εργαστήριο AP

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις από τις αναλύσεις του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, καθώς οι φορείς ανέρχονται πλέον σε 40.000 από 60.000 και πλέον που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις, για πρώτη φορά μετά από καιρό, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική. Από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου.

Οι φορείς ανέρχονται πλέον σε 40.000 από 60.000 και πλέον που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Που οφείλεται όμως, αυτή η θετική εικόνα; Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαϊδής εξηγεί:

“Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι πως και την προηγούμενη εβδομάδα πριν το lockdown υπήρχαν μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δηλαδή μετά από μια εβδομάδα ή 14 ημέρες. Ένας άλλος λόγος βέβαια, ενδέχεται να είναι πως αρκετοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από το λεκανοπέδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι. Σίγουρα όμως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Άρα είμαστε σε μια χρονική συγκυρία που βλέπουμε την επίδραση πολλών παραμέτρων και όχι μόνο του lockdown”.

Όπως γράφει το euronews, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα που αφορούν τον κορονοϊό στα λύματα αποτυπώνονται στα τεστ του ΕΟΔΥ και στην πίεση στα νοσοκομεία με διαφορά μερικών ημερών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Έτσι τα αποτελέσματα αυτά μαζί με την επίδραση του lockdown αναμένεται να αποτυπωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Ένας ακόμα παράγοντας που προβληματίζει πάντως, τους επιστήμονες είναι ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στους δρόμους της Αττικής την τελευταία ημέρα πριν το lockdown.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα