Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό
Φωτιά στη Σταμάτα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σταμάτα Αττικής, με την επιχείρηση της Πυροσβεστικής να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

Σε εξέλιξη παραμένει αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε σπίτια, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, πάνω από την συμβολή των οδών Παπανικολή και Μικράς Ασίας.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 73 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Ενεργοποιήθηκε και το “112” που καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά είναι δίπλα στην κατοικημένη περιοχή και πνέουν δυνατοί άνεμοι με αντίθετη κατεύθυνση όμως από τα σπίτια και πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες που αντιμετωπίζονται. Η φωτιά απείλησε σπίτια και έφτασε έξω από αυλές και μαντρότοιχους, ευτυχώς όμως δεν φαίνεται να έχουν προκληθεί ζημιές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Διονύσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας βρίσκονται στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Παπανικολή προκειμένουν να απομακρύνουν τους πολίτες.

Όπως αναφέρεται, η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη, χωρίς ωστόσο να έχει επισήμως οριοθετηθεί.

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και σπεύδουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επίσης την κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
  • Στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
  • Στην οδό 25ης Μάρτιου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
  • Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το υψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως
  • Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
  • Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα