ΣΤΑΣΥ: Αναστέλλεται η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Διαβάζεται σε 2'
Απεργία
Απεργία SOOC

Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Τέλος στην απεργία που είχε προκηρυχθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς για σήμερα, Πέμπτη (21/09) καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό προχώρησαν στην αναστολή της.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) είναι περιορισμένα.

Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3), απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα