Σχολικοί καθαριστές: Αποκλείονται από τη διαδικασία προσλήψεων όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας

Σχολικοί καθαριστές: Αποκλείονται από τη διαδικασία  προσλήψεων όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας
Στιγμιότυπα από το 3ο Δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι. Eurokinissi

Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 7/9 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών καλεί η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας.

Σε κινητοποίηση έξω από το υπ. Εσωτερικών την Δευτέρα 7/9 καλεί η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας, μετά τον αποκλεισμό των σχολικών καθαριστών και καθαριστριών από τη διαδικασία των προσλήψεων στα σχολεία επειδή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

“Πρόκειται για συμβασιούχους, εργαζόμενους επί χρόνια στη σχολική καθαριότητα, που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια και που, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης πως θα πριμοδοτηθεί η υπηρεσία τους, βρίσκονται αποκλεισμένοι διότι.. δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για το δικαίωμα των σχολικών καθαριστών / -στριών στη μόνιμη – σταθερή εργασία

Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας

Για το δικαίωμα των σχολικών καθαριστών /-στριών στη μόνιμη – σταθερή εργασία!

Συμμετοχή στην κινητοποίηση: Υπουργείο Εσωτερικών, Δευτέρα 7/9/20, 11 πμ.

Σύσκεψη: Δευτέρα 7/09/20, 7.30 μμ., στο ανοιχτό γήπεδο του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας (Ηπείρου 4, κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο)

Η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες καθαριστές / καθαρίστριες, που αποκλείονται από τη διαδικασία προσλήψεων στην καθαριότητα των σχολείων, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Πρόκειται για συμβασιούχους, εργαζόμενους επί χρόνια στη σχολική καθαριότητα, που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια και που, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης πως θα πριμοδοτηθεί η υπηρεσία τους, βρίσκονται αποκλεισμένοι διότι …δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας!!!

Είναι στην κυριολεξία σκανδαλώδες από τη μία να υπόκεινται σε μια διαχρονική κοροϊδία, από όλες τις κυβερνήσεις, πως θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια (με κόστος που φθάνει ή ξεπερνά τα 900 ευρώ) και από την άλλη να τους ζητιέται ένα πιστοποιητικό που έχει σταματήσει για μεγάλο διάστημα να το παρέχει το ελληνικό κράτος και που, τώρα, λόγω κορονοϊού, έχει «παγώσει» κάθε διαδικασία παροχής του.

Οι άνθρωποι αυτοί, στην κυριολεξία, πετιούνται στο δρόμο.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι Δήμοι απέκλεισαν ακόμη και υποψηφίους που διέθεταν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας με βάση και μόνο το γεγονός πως δεν είχαν την ιθαγένεια!!!!

Η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο ρατσισμό και «ο χορός καλά κρατεί»!

Απαιτούμε:

Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485 / 22 -08 – 2020, με κατάργηση του προσόντος της Ελληνομάθειας, διασφαλίζοντας πως κανένας σχολικός καθαριστής / καθαρίστρια δεν θα απολυθεί.

Κανένας αποκλεισμός λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7/9/20, 11 πμ στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κλιμακώνουμε με μαζική σύσκεψη που διοργανώνουμε, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας, τη Δευτέρα 7/09/20, 7.30 μμ. στο ανοιχτό γήπεδο του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας (Ηπείρου 4, κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα