Ταϊλάνδη: Άδειασαν οι παραλίες και οι θαλάσσιες χελώνες ευημερούν

Ταϊλάνδη: Άδειασαν οι παραλίες και οι θαλάσσιες χελώνες ευημερούν
Θαλάσσια χελώνα Shutterstock

Οι παραλίες στο Πουκέτ άδειασαν από τους τουρίστες και γέμισαν από θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες πλέον έχουν άπλετο χώρο να δημιουργήσουν τις φωλιές τους.

Η άγρια ζωή ανά τον κόσμο απολαμβάνει τα οφέλη του περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας και οι θαλάσσιες χελώνες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση των θετικών εξελίξεων. Οι παραλίες της Ταϊλάνδης παρατηρούν την μεγαλύτερη αύξηση των δύο τελευταίων δεκαετιών στις γεννήσεις των θαλάσσιων χελωνών, σύμφωνα με το CNN.

Επιστήμονες ανακάλυψαν στο Πουκέτ 11 φωλιές θαλάσσιων χελωνών, αριθμός “ρεκόρ” για τις παραλίες που αποτελούν από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρίνα θέρετρα και τουριστικές ατραξιόν της Ταϊλάνδης.

Με την επιβολή των μέτρων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι παραλίες “καθάρισαν” από τους τουρίστες, γεγονός με ιδιαίτερα θετική επίδραση στο περιβάλλον. “Όχι μόνο οι χελώνες, αλλά και θαλάσσια είδη όπως τα δελφίνια, έχουν αυξηθεί σύμφωνα με μελέτη της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Kanokwan Homcha-ai, υπεύθυνος του οργανισμού “Mai Khao Marine Turtle Foundation” , στο CNN.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα