Τέμπη: Διακόπηκε η πρώτη συζήτηση για αποζημίωση συγγενών θύματος

Διαβάζεται σε 1'
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε τη διακοπή της πρώτης συζήτησης συγγενών θύματος για την τραγωδία των Τεμπών.

Στις 5 Απριλίου θα συνεδριάσει ξανά το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καθώς αποφασίστηκε η διακοπή της πρώτης συζήτησης συγγενών θύματος για την τραγωδία των Τεμπών. Οι συγγενείς του ελεγκτή της αμαξοστοιχίας Intercity 62 που ήταν παρόντες στη διαδικασία, διεκδικούν το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Είχε προηγηθεί αίτημα αναβολής από την πλευρά του ΟΣΕ και της Hellenic Train, η οποία επικαλέστηκε ότι δεν έχει λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας που διερευνάται από το Εφετείο Λάρισας. Ωστόσο, η πλευρά των συγγενών αντέτειναν ότι στο πλαίσιο της αστικής δίκης, οι ευθύνες προκύπτουν από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. «Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του ελεγκτή.

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα αναβολής, αποφασίζοντας τη διακοπή της συζήτησης ώστε να προετοιμαστεί η πλευρά των εναγομένων.

Τέμπη: Νέα βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα