Τέσσερις μήνες με αναστολή για παράνομη οπλοφορία στον 40χρονο – μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”

Τέσσερις μήνες με αναστολή για παράνομη οπλοφορία στον 40χρονο – μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”
Αστυνομικές δυνάμεις την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου MotionTeam/ Eurokinissi

Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο 40χρονος που έχει αποφυλακιστεί μετά από υπόθεση τρομοκρατικής οργάνωσης και συνελήφθη την 17η Νοεμβρίου σε έλεγχο της αστυνομίας.

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή και 200 ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 40χρονο, καταδικασμένο στο παρελθόν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, τον οποίο έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, συνελήφθη την Τρίτη σε έλεγχο της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε εντοπίστηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, στυλιάρια και ένα μαχαίρι.

Η καταδίκη του από το δικαστήριο αφορά το μαχαίρι που είχε πάνω του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απολογούμενος στο δικαστήριο , ο 40χρονος είπε ότι μετέφερε σε συντρόφους του διάφορα αντικείμενα και σημαίες λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, επειδή είχε άδεια μετακίνησης και τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας. Για το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του υποστήριξε ότι είναι ένα μικρό εργαλείο, φαλτσετάκι, που το χρησιμοποιεί στην εργασία του, σε εταιρεία επίπλων, για να συναρμολογεί γραφεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα