Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πού στοχεύει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών – Το κρίσιμο πόρισμα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πού στοχεύει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών – Το κρίσιμο πόρισμα
Οι γονείς των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα INTIME NEWS

Στην Πάτρα βρίσκονται από χθες στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις σχετικά με τους θανάτους των παιδιών. Τι ψάχνουν οι αρχές.

Στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στην Πάτρα και λαμβάνουν καταθέσεις. «Κλειδί» η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μαζί με άλλους γιατρούς είχαν καταφέρει να σώσουν την Τζωρτζίνα από βέβαιο θάνατο την άνοιξη του 2021. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με όσα ακούγονται ή λέγονται. Φυσικά, αν κάτι σημαντικό «πέσει» στην αντίληψή τους, το εκμεταλλεύονται.

Σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών αφορά στην σύνταξη ενός πορίσματος το οποίο δεν θα αφήνει καμία «σκιά» στο σκέλος των συμπερασμάτων. Αυτό που επιζητούν είναι στοιχεία για να συνθέσουν το παζλ των τριών θανάτων. Δεν θα σταθούν, δηλαδή, στην όποια συμπτωματολογία αλλά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν συνολικά για το τι ακριβώς συνέβη, με βάση τις επιστημονικές απαντήσεις, τα πορίσματα και τις αναλύσεις των ειδικών.

Το πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί στο τέλος των ερευνών θα πρέπει να οδηγήσει τις εισαγγελικές αρχές σε ασφαλή οδό. Αν στο τέλος προκύπτουν κενά, τότε ο χρόνος που έχει δαπανηθεί θα έχει χαθεί και η υπόθεση μπορεί να χαθεί, ανεξαρτήτως κατάληξης. Στην περίπτωση δε, που προκύψουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή άλλων αμελειών, τα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δικαστικό θρίλερ το οποίο δεν θα έχει τέλος.

Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που έκαναν την διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επιδιώκεται, με αυτό τον τρόπο, να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος, τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ιριδας, και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, που έχει συγκροτηθεί.

Η υπόθεση μπορεί να πάει και μετά το Πάσχα

Αναφορικά με την υπόθεση των τριών κοριτσιών μίλησε στο MEGA και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πελοπόννησος κ. Τριανταφυλλόπουλος. “Πρόκειται για μια υπόθεση δύο “ταχύτητων”. Η μια είναι στο ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, όπου διαρρέονται διάφορα. Μέχρι και χθες αργά το βράδυ είχαμε την πληροφορία ότι θα μπορούσε ακόμα να υπάρχουν και συλλήψεις. Η δεύτερη ταχύτητα αφορά την υπηρεσία, η οποία έχει διατάξει την προκαταρκτική εξέταση, την εισαγγελεία πατρών, η οποία μας έχει προϊδεάσει ότι όλο αυτό θα πάει πολύ πίσω, μετά το Πάσχα, με καταθέσεις γιατρών, ιατροδικαστών, νοσοκομειακών και ενδεχομένως και του ιδίου του ζευγαριού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα