Θάνατος τριών κοριτσιών: Νέο γονιδιακό έλεγχο ζητά η Ρούλα Πισπιρίγκου

Θάνατος τριών κοριτσιών: Νέο γονιδιακό έλεγχο ζητά η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επιμένει στην άποψη η Ρούλα Πισπιρίγκου πως ο θάνατος των τριών παιδιών της οφείλεται σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Θα καταθέσει αίτημα να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος.

Τη διεξαγωγή νέου γονιδιακού ελέγχου για τον θάνατο των τριών κοριτσιών θα αιτηθούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα, τη στιγμή που την Τετάρτη (27/04) ξεκινά ο νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων ενώπιον της 18ης ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της 33χρονης μητέρας η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για συμπληρωματική εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο, την τρίτη κατά σειρά, με το pelop.gr να αναφέρει πως η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τη σύλληψή της είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητά της και επιμένει στην άποψη πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της “κρύβεται” σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Το αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού έλεγχου -σε τουλάχιστον 900 γονίδια– που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ιριδας, που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο η 33χρονη, που δηλώνει εξαρχής πεπεισμένη για την ύπαρξη κάποιας “κρυφής” κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος” είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να “δείξει” εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

Να το κάνουμε” ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβάρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία.

Μετά τα όσα ακολούθησαν, κανείς δεν ξέρει εάν ο εν διαστάσει πλέον σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, θα συναινέσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα