Θάνου: Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Θάνου: Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η Βασιλική Θάνου eurokinissi

Πολύ σαφής και ξεκάθαρη ήταν στην τοποθέτησή της η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Παραβίαση της Συνταγματικής αρχής για την διάκριση των εξουσιών συνιστά η “επιστολή- υπόδειξη” , όπως αναφέρει, του Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Με γραπτή παρέμβαση της η κ. Θάνου αναφέρει:

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, για να κρίνουν ποιοί και κατά πόσον ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών. Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος, για την ίδια αυτή υπόθεση, παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών και η σημερίνη επιστολή- υπόδειξη του Προέδρου της Εκτελεστικής εξουσίας- Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη- ανακριτή και για συνέχιση της ποινικής έρευνας, παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την Κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα, σύμφωνα με την υπόδειξη της εν λόγω επιστολής, θα καταστεί μέρος της δικογραφίας!!! Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε.»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα