Θεμιστοκλέους: Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα για τους 40-44

Θεμιστοκλέους: Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα για τους 40-44
Στιγμιότυπο από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην χώρα μας Eurokinissi

Η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τις πρώτες μέρες του Μαΐου, θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε, για τους πολίτες ηλικίας 45-49, η πλατφόρμα ανοίγει το μεγάλο Σάββατο, για όλα τα εμβόλια, ενώ για τους 30-39 ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού, αριθμός που, όπως είπε, αναμένεται να αυξηθεί.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως “αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες”.

Σε ό,τι αφορά στις εγκύους, υπογράμμισε ότι

συστήνεται να κάνουν εμβόλια mRNA, ωστόσο όπως πρόσθεσε, δεν απαγορεύεται να κάνουν AstraZeneca. Ανέφερε, δε, ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα μεγάλων κλινικών δοκιμών από τη Βρετανία.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που θηλάζουν, είπε ότι δεν υπάρχει σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται με AstraZeneca, θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση οκτώ εβδομάδες μετά την πρώτη, αντί για 12.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα