Θεοφάνια – Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών από τα χαράματα στις εκκλησίες για αγιασμό

Θεοφάνια – Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών από τα χαράματα στις εκκλησίες για αγιασμό
Θεοφάνεια - Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στις εκκλησίες για αγιασμό MEGA TV

Από τα χαράματα των Θεοφανίων άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πιστοί στην Θεσσαλονίκη, έξω από τους ναούς, για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν αγιασμό.

Ουρές πιστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβουν αγιασμό μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας.

Οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς της πόλης,  από τα ξημερώματα της γιορτής των Θεοφανίων για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν αγιασμό.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί, έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, έχει συγκεντρωθεί πλήθος πιστών, ενώ στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί των οποίων η παρουσία ήταν διακριτική.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8.30 πμ, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια, σύμφωνα με το GR Times.

Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παρουσία 150 ατόμων που περίμεναν ανά πεντάδες να εισέλθουν στην εκκλησία.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην συμπρωτεύουσα, όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν την έλευση των ψαλτών συμπληρώθηκε ο αριθμός των 10 ατόμων και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, με ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ και με παραινέσεις από τους αστυνομικούς για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών. Στη Θεσσαλονίκη, την τήρηση των μέτρων για τον σημερινό εορτασμό επιβλέπει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστράτηγος, Γιώργος Δούβαλης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα