Θεσσαλία: Ένταση και χημικά στους αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα

Διαβάζεται σε 3'
Θεσσαλία: Ένταση και χημικά στους αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα
Κινητοποίηση αγροτών στον νομό Λάρισας EUROKINISSI

Χημικά από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλία. Τα αιτήματά τους.

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/01) στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στην E-65 στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας όπου οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με προεξάρχον αυτό των επιπτώσεων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Στον κόμβο Πλατυκάμπου, αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο με τα αγροτικά τους μηχανήματα για να διαμαρτυρηθούν επιχείρησαν, όπως αναφέρει το onlarissa.gr να ανέβουν πεζοί στη νέα εθνική οδό για να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στην εθνική οδό και να προχωρήσουν σε συνέλευση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή εμπόδισαν τους διαμαρτυρόμενους ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν σπρωξίματα, αποδοκιμασίες και ένταση, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος ο οποίος είχε διάλογο με τους αγρότες.

Ένταση και στον κόμβο του E65

Στον κόμβο του Ε65 στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας έφτασαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες Κοινότητες της Π.Ε. Καρδίτσας συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ και Αγροτικών Συλλόγων της Π.Ε. να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το karditsalive.net, τα οποία οξύνθηκαν περαιτέρω μετά και από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου απειλώντας όπως τονίζουν χαρακτηριστικά ακόμα και την συνέχιση του επαγγέλματός τους και την παραμονή τους στα χωριά τους.

Στον κόμβο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποστολή να μην επιτρέψουν την άνοδο των τρακτέρ στο οδόστρωμα του Ε65.

Στη συνέχεια, οι αγρότες ζήτησαν να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο χωρίς οχήματα αλλά ούτε και αυτό επετράπη αρχικά. Στη συνέχεια ωστόσο ομάδες ατόμων κινήθηκαν αποφασιστικά και από διάφορα σημεία κατάφεραν να ανέβουν πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Στο σημείο υπήρξαν επεισόδια με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Τι διεκδικούν οι αγρότες

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Παράλληλα, ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση έχει στόχο “να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Σημείωσε πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα