Θεσσαλία: Στον κόμβο της Νίκαιας συγκεντρώνονται οι αγρότες

Θεσσαλία: Στον κόμβο της Νίκαιας συγκεντρώνονται οι αγρότες
Μπλόκο των αγροτών από τη Θεσσαλία . Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Ραντεβού στον κόμβο της Νίκαιας έχουν δώσει για σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους που σχετίζονται -μεταξύ άλλων-με το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στον κόμβο της Νίκαιας συγκεντρώνονται σήμερα tο μεσημέρι οι αγρότες της Θεσσαλίας με στόχο- όπως λένε- να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλόκο μέσω του οποίου θα δοθεί το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας στη larissanet στόχος είναι να σταλει μήνυμα σε όλη την Ελλάδα – όπως και στην Κυβέρνηση – ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τα αιτήματα των αγροτών

Όπως είπε ο κ. Μαρούδας οι αγρότες ζητούν, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, μέσων και εφοδίων

“Υπάρχει το ζήτημα των τιμών στα αγροτικά προϊόντα ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο” πρόσθεσε.

Οι αγρότες ζητούν “να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση”.

Αίτημά τους είναι επίσης η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά από προϊόντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα