Θεσσαλονίκη: Ανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Διαβάζεται σε 2'
ΜΑΤ στο ΑΠΘ (φωτογραφία αρχείου)
ΜΑΤ στο ΑΠΘ (φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε ανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ.

Υπό κατάληψη τελεί ξανά η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, το πρωί της Δευτέρας (19/2)..

Όπως μετέδωσε το Thesstoday,gr, λίγη μόλις ώρα μετά την εκκένωση της σχολής, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής.

Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Τρίτη (20/2)μ προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Βίντεο από την ανακατάληψη:

Υπενθυμίζεται ότι της αστυνομικής εισβολής είχε προηγηθεί επιστολή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη, με την οποία ζητούσε την λήξη της κατάληψης. Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης των φοιτητών είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για “εκβιαστική στάση” της Κοσμητείας.

“Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα” είπε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τελούσε υπό κατάληψη από την προγραμματισμένη έναρξη της εξεταστικής περιόδου, πριν από έναν μήνα. Εξετάσεις μαθημάτων, όμως, έγιναν μόνο για μία εβδομάδα, όταν μετά από συνέλευση στην οποία είχαν προσέλθει και ψήφισαν 666 φοιτητές, έληξε η κατάληψη, για να αρχίσει ξανά μετά από αποφάσεις επόμενων συνελεύσεων, σε συνέχεια των οποίων συνεδρίαζε αντίστοιχα η συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, γνωστοποιώντας στους φοιτητές κάθε φορά ότι οι εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο διά ζώσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα