Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για bullying και ξυλοδαρμό 11χρονου μαθητή

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για bullying και ξυλοδαρμό 11χρονου μαθητή
Bullying, φωτογραφία αρχείου iStock

Προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελία ενός πατέρα, σύμφωνα με την οποία ο 11χρονος γιος του δεχόταν bullying και έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία πατέρα ενός 11χρονου μαθητή ότι ο γιος του εδώ και 2,5 χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από ομάδα συνομήλικων και συμμαθητών του, μέσα στο σχολείο του , στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας ότι δέχεται το παιδί του και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος (ο καταγγέλλων) ότι η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί «γνωρίζουν και αδιαφορούν» για την κατάσταση που βιώνει ο ανήλικος.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

“Έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή”

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει τετάρτη δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι “δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω”.

Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πατέρας του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο γιος του είχε μαχαιρωθεί πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ η έρευνα θα επικεντρωθεί σε όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά κατά την περίοδο των 2,5 χρόνων.

Την καταγγελία ερευνά μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει έρευνα. Επικοινώνησε επίσης με τον πατέρα του παιδιού, προτρέποντας τον να συνδράμει την έρευνα με την ακριβή περιγραφή όσων καταγγέλλει ότι συνέβησαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα