Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για γέφυρα που περνά πάνω από το σταθμο του ΟΣΕ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για γέφυρα που περνά πάνω από το σταθμο του ΟΣΕ
Γέφυρα με μεγάλες φθορές πάνω από το σταθμο του ΟΣΕ ThessToday

Ερωτήματα και ανησυχία προκαλούν εικόνες από γέφυρα πάνω από σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής έχουν υποχωρήσει.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ρεπορτάζ για την κατάσταση της γέφυρας της εσωτερικής περιφερειακής, που περνά πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2 στη Θεσσαλονίκη.

Υπάλληλοι της Hellenic Train που εργάζονται στον νευραλγικό αυτό σταθμό, μίλησαν στο ThessToday.gr κάνοντας λόγο για “μεροκάματα του τρόμου” καθώς δεν ξέρουν αν την επόμενη φορά που αποκολληθούν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας, θα πέσουν πάνω σε κάποια αμαξοστοιχία ή ακόμη και πάνω τους την ώρα που θα εκτελούν κάποια εργασία.

Έπειτα από την δημοσίευση του ρεπορτάζ που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που δείχνει ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής να έχουν υποχωρήσει με τον οπλισμό να οξειδώνεται εκτεθειμένος όλο και περισσότερο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν διασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητεί να διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία με τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης.

Γέφυρα με μεγάλες φθορές πάνω από το σταθμο του ΟΣΕ ThessToday

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως.

Σημειώνεται πως το σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα στην κατασκευή απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η συγκριμένη γέφυρα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κατασκευάστηκε μέσα στη δεκαετία του 1970. Πριν κάποια χρόνια είχε ελεγχθεί από μηχανικό που διεπίστωσε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τη συντήρηση της γέφυρας θα αναλάβει ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποιεί το flyove.

Όπως αναφέρει ο σιδηροδρομικός, εργαζόμενος της Hellenic Train και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Νίκος Κιουτσούκηςαν δεν αποκατασταθούν γρήγορα αυτές οι φθορές θα θρηνήσουμε θύματα”. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα αν εξακολουθήσει να ισχύει, η γέφυρα θα πέσει πάνω στις γραμμές.

Γέφυρα με μεγάλες φθορές πάνω από το σταθμο του ΟΣΕ ThessToday

“Δεν γίνεται να μας απασχολεί το οικονομικό κόστος. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή διαδικασία επιδιόρθωσης της ζημιάς και βεβαίως αφού ενημερώθηκε και η αρμόδια περιφέρεια πρέπει να κινητοποιηθεί τάχιστα για την αποκατάσταση του έργου. Γνωρίζω πως υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από τη κυβέρνηση για το θέμα των γεφυρών σε όλη την χώρα. Όπως με το πρόβλημα της γέφυρας στην Κοζάνη που υπήρξαν σημάδια και η περιφέρεια κινήθηκε άμεσα, κλείνοντάς την για κάποιο χρονικό διάστημα έως την αποκατάστασή ώστε να δοθεί πάλι σε λειτουργία. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα”, σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα