Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα και Θήβα μετά τον θάνατο του 17χρονου

Διαβάζεται σε 2'
Οργή στην κοινότητα των Ρομά
Οργή στην κοινότητα των Ρομά grtimes

Νέα διαμαρτυρία σε καταυλισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα Μέγαρα, μετά τον θάνατο του 17χρονου έπειτα από αστυνομική καταδίωξη στη Βοιωτία. Ελαφρύς τραυματισμός του δημάρχου Αλιάρτου.

Ενταση επικράτησε, το βράδυ της Τρίτης, στη δυτική Θεσσαλονίκη μεταξύ συγκεντρωμένου πλήθους και αστυνομικών δυνάμεων με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου Ρομ στο Λεοντάρι Βοιωτίας, από αστυνομικά πυρά.

Δεκάδες άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως κοντά στον οικισμό «Αγίας Σοφίας». Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η οδός Πόντου, αν και έχει αδειάσει, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο thesstoday, παραμένει κλειστή με τις εστίες να εξακολουθούν να καίνε.

Νωρίτερα, ένταση με φωτιές επικράτησε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πέριξ του οικισμού «Τσαΐρια». Στο σημείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μετέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Έκλεισε προσωρινά η Εθνική Οδός στα Μέγαρα

Την ίδια στιγμή, τεταμένα είναι τα πνεύματα και στα Μέγαρα όπου δεκάδες έχουν βγει στον δρόμο στο ύψος των ΣΕΑ, στον παράδρομο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά και περιπολικά της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση.

Νωρίτερα, λόγω των επεισοδίων έκλεισε προσωρινά η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο. Παράλληλα, διεκόπη στο ίδιο ύψος και η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική.

Ελαφρύς τραυματισμός του δημάρχου Αλιάρτου

Ένταση επικράτησε και στην περιοχή της Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, όπου άτομα έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα