Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια που μετέβησαν οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Αναβλήθηκε η δίκη

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια που μετέβησαν οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Αναβλήθηκε η δίκη
voria.gr

Μικροένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια κατά την άφιξη των 49 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Συγκέντρωση αλληλέγγυων με συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδει η voria, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων μετά από κάλεσμα για συμπαράσταση στους 49. Ωστόσο κατά την άφιξη των ατόμων προκλήθηκε μικρή ένταση, καθώς ορισμένοι από τους γονείς των 49 συλληφθέντων θέλησαν να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο, κάτι το οποίο δεν τους επετράπη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και απέκλεισαν την είσοδο σε γονείς συλληφθέντων και αλληλέγγυους, ενώ για αρκετή ώρα οι αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα