Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΕΠΑΛ μετά τον τραμπουκισμό καθηγήτριας από μαθητή

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΕΠΑΛ μετά τον τραμπουκισμό καθηγήτριας από μαθητή
Τραμπουκισμός καθηγήτριας από μαθητή

Σάλο προκάλεσε το βίντεο που δείχνει μαθητή να προπηλακίζει καθηγήτρια προκειμένου να του σβήσει απουσία. Οι συμμαθητές του προχωρούν σε κατάληψη - Τι ζητούν.

Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε, χθες, με το βίντεο που παρουσιάζει μαθητή να τραμπουκίζει σε καθηγήτρια.

Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον συμμαθητή τους. Με σύνθημα “Όχι μαθητές στα δικαστήρια”, ζητούν να μην ασκηθεί ποινική δίωξη. Την ίδια στιγμή κατάληψη πραγματοποιούν και μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει μια καθηγήτρια, ώστε να του σβήσει μια απουσία. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, το βίντεο τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2019 σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης fm 100, μετά το περιστατικό τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στον μαθητή επιβλήθηκε η τιμωρία της αποβολής.

Για το συμβάν παρενέβη και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα