Θεσσαλονίκη: Νέα Υπηρεσία Στήριξης συγγενών των νοσηλευόμενων με κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Νέα Υπηρεσία Στήριξης συγγενών των νοσηλευόμενων με κορονοϊό
shutterstock

Μια νέα Υπηρεσία Ενημέρωσης και Στήριξης θα παρέχει κοινωνική στήριξη σε άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος των νοσηλευόμενων με Covid-19, με στόχο τη διαχείριση της περιορισμένης επικοινωνίας μεταξύ τους.

Μια νέα υπηρεσία, με στόχο την ενημέρωση και στήριξη του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ασθενών με κορονοϊό Sars-CoV-2 οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά άμεσα τη λειτουργία της, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών νοσηλείας των ασθενών με Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Ενημέρωσης και Στήριξης θα στελεχώνεται από προσωπικό της κοινωνικής υπηρεσίας και θα παρέχει ενημέρωση και κοινωνική στήριξη σε άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος των νοσηλευόμενων με Covid-19, με στόχο τη διαχείριση της περιορισμένης επικοινωνίας μεταξύ τους. Δεδομένου ότι εξαιτίας των έκτακτων και ιδιόμορφων υγειονομικών συνθηκών, οι ασθενείς που νοσούν από τον νέο κορονοϊό βρίσκονται απομονωμένοι από τους οικείους τους, η λειτουργία της Υπηρεσία Ενημέρωσης και Στήριξης επιχειρεί να διευκολύνει το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των νοσηλευόμενων.

Η κοινωνική υπηρεσία, εκτός από τις κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, θα παρέχει και πληροφορίες για την κλινική στην οποία νοσηλεύονται οι ασθενείς. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη διασύνδεσή τους με τις κλινικές Covid-19, αλλά και με τις λοιπές υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Η ενημέρωση δεν δύναται να είναι ιατρική, λόγω του ιατρικού απορρήτου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313 32 3137 και 2313 32 3972.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα