Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της άφιξης Μητσοτάκη – “Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι έγκλημα”

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της άφιξης Μητσοτάκη – “Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι έγκλημα”
Thesstoday.gr

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς προβλήματα, οι τρεις πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, για την εξαγγελία μέτρων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις πορείες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (16/09) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.

Οι πορείες είχαν ξεκινήσει από το άγαλμα Ελ Βενιζέλου, την πλατεία Καμάρας και την πλατεία Λευκού Πύργου. Οι δύο πρώτες κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους και μέσω της Τσιμισκή και της πλατείας ΧΑΝΘ κατέληξαν στα σημεία απ’ όπου ξεκίνησαν, ενώ η τρίτη κατέληξε στο δημαρχιακό μέγαρο.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη και πολυπληθέστερη συμμετείχαν μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, με κεντρικό σύνθημα «η πολιτική που καίει και πνίγει τις ζωές μας δεν διορθώνεται, ανατρέπεται», μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρήθηκαν για την εξαγγελία μέτρων στη ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι προτεραιοποιεί το «αντεργατικό» νομοσχέδιο, κατάργηση της δωρεάν παιδείας και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

«Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 25 νεκροί από τις πυρκαγιές, μέσα σε αυτούς και 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ενώ δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι από την εγκληματική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. 12 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τεράστιες εκτάσεις πνιγμένες κάτω από βούρκο και λάσπη», αναγραφόταν σε σχετική ανακοίνωση.

Ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ φραγμοί είχαν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ιωαν. Βελλίδης».

Την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν μερικές δεκάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων. Κρατώντας ελληνικές σημαίες, εικόνες και πλακάτ, ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το Βελλίδειο. Ωστόσο, συνάντησαν τον φραγμό της ΕΛΑΣ που τους απέτρεψε να συνεχίσουν με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

Thesstoday.gr

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα