Το γηραιότερο εν ζωή παντρεμένο ζευγάρι – Αθροιστικά μετρούν 214 χρόνια

Το γηραιότερο εν ζωή παντρεμένο ζευγάρι – Αθροιστικά μετρούν 214 χρόνια
Ο Julio Mora Tapia, 110 και η Waldramina Quinteros, 104 AP

Ο Julio Mora και η γυναίκα του, Waldramina Quinteros, μπήκαν στα ρεκόρ Γκίνες. Έχουν τέσσερα παιδιά εν ζωή, 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.⠀

Ο Julio Mora το ‘”έσκασε” από το σπίτι του για να παντρευτεί στα κρυφά την Waldramina Quinteros μία χειμωνιάτικη ημέρα. Οι οικογένειες και των δύο δεν ενέκριναν τον γάμο.

Εβδομήντα εννέα χρόνια αργότερα, είναι ακόμα μαζί – ο άνδρας πλέον μετρά 110 χρόνια ζωής και η γυναίκα 104, ωστόσο παραμένουν με καθαρό μυαλό και σε καλή υγεία.

Μπορεί να υπάρχουν πιο πολυετείς γάμοι από αυτόν, ωστόσο κανείς δεν αποτελείται από άτομα τόσο μεγάλης ηλικίας, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Το ζευγάρι, αθροιστικά, μετράει 214 χρόνια ζωής.

O Mora, σύμφωνα με το Guardian, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1910 και η Quinteros στις 16 Οκτωβρίου 1915. Παντρεύτηκαν στις 7 Φεβρουαρίου 1941, στην πρώτη εκκλησία που χτίστηκε από τους Ισπανούς στο Κίτο.

Οι δύο συνταξιούχοι δάσκαλοι που ζουν στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο, στα μέσα Αυγούστου μπήκαν στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. 

Αυτή τη στιγμή έχουν τέσσερα παιδιά εν ζωή, 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.⠀ 

 Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα