Το σενάριο για τεστ στους τουρίστες – Το μοντέλο της Σιγκαπούρης

Το σενάριο για τεστ στους τουρίστες – Το μοντέλο της Σιγκαπούρης
Τουρίστες στη Σαντορίνη Shutterstock

Οι "δικλείδες ασφαλείας" για την άφιξη των τουριστών στη χώρα μας. Τι είναι το μοντέλο Σιγκαπούρης, που ενδέχεται να εφαρμοστεί.

Τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μας, αναφορικά με τον τουρισμό και τον κορονοϊό, αναζητά η κυβέρνηση.

Μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες θέτουν το ζήτημα της διενέργειας PCR τεστ των τουριστών στη χώρα μας, καθώς ένα μεγάλος αριθμός όσων αναμένεται να έρθουν στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο τεστ 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα