Το τροχόσπιτο που έκρυβε πάνω από ένα τόνο κάνναβης

Το τροχόσπιτο που έκρυβε πάνω από ένα τόνο κάνναβης
Παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ. της υπόθεσης με την σύλληψη δύο αλλοδαπών Eurokinissi

Κύκλωμα ναρκωτικών ξεσκέπασε η ελληνική αστυνομία. Ζευγάρι Ιταλών μετέφερε από Αλβανία πάνω από ένα τόνο ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση σε Ελλάδα, Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένα ζευγάρι Ιταλών που ζούσε στην Γερμανία και υπό την καθοδήγηση ενός Βόσνιου που αναζητείται διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Από την Αστυνομία κατασχέθηκε περισσότερο από ένας τόνος ακατέργαστης κάνναβης που είχαν κρύψει επιμελώς σε τροχόσπιτο με πλαστές ιταλικές πινακίδες, ποσότητα που αξία της υπολογίζεται ότι υπερέβαινε το 1.730.000 ευρώ.

Πρόσθετα, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη και ένας Έλληνας σε άλλη υπόθεση για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης  στην οικία του, στην Παλλήνη.

Παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ. της υπόθεσης με την σύλληψη δύο αλλοδαπών Eurokinissi


Η επίσημη παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ.

Για τις δύο υποθέσεις έγινε επίσημη παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ. Ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε σχετικά:

«Η πρώτη υπόθεση της σημερινής μας παρουσίασης αφορά σε μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών η οποία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς (γυναίκα και άνδρα) μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και να κατασχέσει άνω του ενός τόνου ακατέργαστη κάνναβη.

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ. της υπόθεσης με την σύλληψη δύο αλλοδαπών Eurokinissi

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)  και κατασχέθηκαν ένας τόνος και περίπου 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 4 κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν 1.730.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών  για  τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

O Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος θα σας παρουσιάσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κρύπτες αποθήκευσης των ναρκωτικών στην τροχοβίλα καθώς και την δεύτερη υπόθεση που αφορά σε εργαστήριο υδροπονικης κάνναβης».

Με την σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Κατά την έρευνα στην οικία του, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με τεχνητό φωτισμό, δημιουργώντας έτσι τεχνητές συνθήκες για την ωρίμανση των φυτών, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 102 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αεροβόλο τυφέκιο και δύο συσκευασίες με μεταλλικές βολίδες, αεροβόλο περίστροφο και μια κάψουλα αερίου, βαλλίστρα χειρός με δύο μεταλλικά βέλη, 6 μεταλλικά φυσίγγια και πλήθος πλαστικών βολίδων, καθώς και συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς πρωινές ώρες της ιδίας μέρας είχε εμπλακεί σε επεισόδιο σε περιοχή της Αττικής όπου εξύβρισε, απείλησε και έβαλλε με τη χρήση αεροβόλου τυφεκίου κατά ιδιώτη, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις  των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα