Τραγωδία στη Χίο: Τρία κοριτσάκια νεκρά σε ναυάγιο

Διαβάζεται σε 2'
Σκάφος του Λιμενικού στο ναυάγιο στη Χίο
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος chiosphotos.gr /INTIME ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τρία παιδιά ηλικίας έως δέκα ετών είναι τα πρώτα εντοπισμένα θύματα νέου ναυαγίου με πρόσφυγες και μετανάστες, αυτή τη φορά κοντά στην Χίο – Σώα εντοπίστηκαν 19 άτομα

Σε τραγωδία κατέληξε το ναυάγιο που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων, με τρία κοριτσάκια ηλικίας 5,7 και 10 ετών να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα των κοριτσιών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διασωθέντων, δήλωσε νωρίτερα στις Αρχές ότι τα παιδιά είναι νεκρά.

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής και σώα εντοπίστηκαν 19 άτομα.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας.

Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στην Χίο
chiosphotos.gr /INTIME ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Άλλοι 3 εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο λιμάνι των Καρδαμύλων και έφεραν τρόφιμα, νερά και ρούχα.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν στελέχη του λιμενικού και από τους σταθμούς Καρδαμύλων και Οινουσσών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό από το πολυιατρείο των Καρδαμύλων και το ΕΚΑΒ.

Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στην Χίο
chiosphotos.gr /INTIME ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στην περιοχή εντοπίστηκε η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν. Οι 16 πρόσφυγες- μετανάστες που διασώθηκαν, μαζί με τους 3 που περπάτησαν προς την πόλη της Χίου και ενημέρωσαν τις αρχές για το ναυάγιο, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα