Τραμπούκικη επίθεση στον Βόλο: “Αν δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα, ίσως να μη ζούσε”

Διαβάζεται σε 3'
Τραμπούκικη επίθεση στον Βόλο: “Αν δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα, ίσως να μη ζούσε”
magnesianews.gr

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η τραμπούκικη επίθεση μασκοφορεμένου δημοτικού συμβούλου της παράταξης Μπέου, περιέγραψε σύμβουλος άλλης παράταξης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

“Αν ο Κώστας Γαργάλας δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα του Ζαχείλα στο πρόσωπό του και τελικά να τον πετυχαίνει ξώφαλτσα, ίσως να μην ζούσε” περιγράφει στο magnesianews.gr το επεισόδιο, στην αίθουσα συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, ο σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία» για τον Βόλο», Στέλιος Λημνιός.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος, ώστε ο δράστης της επίθεσης να αποκαλυφθεί και να ακινητοποιηθεί στις σκάλες μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου της ΔΕΥΑΜΒ.

Όλα έγιναν 5-6 λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Οι κ.κ. Λημνιός και Γαργάλας βρίσκονταν στην αίθουσα μαζί με τη γραμματέα που κρατά τα πρακτικά. Ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν μασκοφόρο, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τον Κώστα Γαργάλα.

«Την ώρα της επίθεσης στη αίθουσα ήμασταν μόνο τρία άτομα. Η γραμματέας που κρατά τα πρακτικά, εγώ και ο κ. Γαργάλας. Κανένας άλλος. Περίπου 5-6 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έγινε η επίθεση. Φώναξα βοήθεια, τραμπούκος κτλ βγήκαν από τα γραφεία διάφοροι, με βοήθησαν να τον ακινητοποιήσουμε, του έβγαλα τη μάσκα και ήταν ο Βασίλης Ζαχείλας.

Εκ των υστέρων είδα και τον κ. Μαλαματίνη και τον κ. Κοπάνα και πολίτες που περίμεναν για υποθέσεις τους», είπε ο κ. Λημνιός, που κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον κ. Γαργάλα στο Νοσοκομείο.

Το χρονικό του κυνηγητού

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο μασκοφόρος διέσχισε την αίθουσα, χτύπησε μια φορά στον πρόσωπο τον Κ. Γαργάλα, που ευτυχώς έκανε κίνηση να το αποφύγει και τον πέτυχε ξώφαλτσα και στη συνέχεια διέσχισε την αίθουσα για να γυρίσει πίσω και να φύγει.

«Στη διαδρομή τον άρπαξα από το μπουφάν που φορούσε στην πλάτη, αυτός γύρισε, μου κατέβασε το χέρι και συνέχισε να τρέχει. Τον κυνηγάω, τον προλαβαίνω στις σκάλες, ενώ ταυτόχρονα φώναζα.

Εκείνος ανέβηκε προς τον 4ο όροφο, στα μισά της σκάλας τον έπιασα από το μπατζάκι του παντελονιού, γύρισε πίσω, έκανε κίνηση ότι θα βγάλει όπλο ή μαχαίρι και προκειμένου να αποφύγω και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις τον χτύπησα στο γόνατο με κλωτσιά και έπεσε στις σκάλες», περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο κ. Λημνιός.

Στη συνέχεια, είπε ότι οι άλλοι που πήγαν για βοήθεια τού έβγαλαν τη μάσκα που φορούσε και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Β. Ζαχείλας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι εξετάζει με τους δικηγόρους του τη δυνατότητα να τεκμηριώσει μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου για ηθική αυτουργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα