Βαρουφάκης: Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Βαρουφάκης: Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ
TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ απέναντι στα σχέδια του διορισμένου ΔΣ και της κυβέρνησης. το οποίο και χαρακτήρισε ως "μνημονιακό μοντέλο".

Την κατάσταση και τα όσα δρομολογούνται στο ΚΕΘΕΑ «με σκοπό την κατάργηση μιας δομής που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, με θεραπευτικές κοινότητες και αποκεντρωμένες δομές», παρουσίασαν στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος, ο γραμματέας και μέλη του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ζητούν από την κυβέρνηση τον διάλογο που είχε υποσχεθεί ο κ. Κικίλιας «μετά την πραξικοπηματική ΠΝΠ του 2019», ενώ τονίζουν πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαϋλώσει τις θεραπευτικές κοινότητες και την δημόσια απεξάρτηση, επιτιθέμενη παράλληλα και στα εργασιακά δικαιώματά τους».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ απέναντι στα σχέδια του διορισμένου ΔΣ και της κυβέρνησης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε «πως δεν πρέπει καν να φύγει από το ΔΣ αυτό το σχέδιο στο οποίο δεν είχαν λόγο οι άμεσα εμπλεκόμενοι προς το υπουργείο Υγείας και τη Βουλή, ενώ ανέφερε πως το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, όπως άλλωστε και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι το μοντέλο του ΣΔΙΤ και των ΕΣΠΑ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ακόμα δήλωσε πως προωθείται μια «κρατικοποίηση» ενός δημοσίου οργανισμού, λέγοντας πως ήρθε η στιγμή να ξεφύγουμε από το δίπολο «κράτους-αγοράς» και να μιλήσουμε για δημόσιους οργανισμούς που θα λειτουργούν συλλογικά, συμμετοχικά και δημοκρατικά με όρους κοινότητας, όπως υποδειγματικά κάνει το ΚΕΘΕΑ, μην αντιμετωπίζοντας κιόλας τους εξυπηρετούμενους ως ασθενείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα