Βασίλης Μάγγος: Τρία χρόνια από τον θάνατό του – Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του

Βασίλης Μάγγος: Τρία χρόνια από τον θάνατό του – Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του
Ο Γιάννης Μάγγος στη δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Το μήνυμα του Γιάννη Μάγγου στον γιο του, Βασίλη, που άφησε την τελευταία του πνοή τρία χρόνια πριν, στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη (13/7), από τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος εντοπίστηκε στο δωμάτιό του χωρίς τις αισθήσεις του, στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του από άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

Ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε για αυτή τη “μαύρη επέτειο”,

13 Ιουλίου 2020

“Τα παλληκάρια δεν πεθαίνουν στο κρεββάτι,

μήτε γερνούν, δεν έχουν τόση υπομονή,

μα απ΄τη ζωή μας άξαφνα, παράκαιρα φευγάτοι,

γίνονται θύμηση βαθιά που μας πονεί…”

Γιώργος Γκοτζιούλας

Θύμα αστυνομικής βίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος λίγες μέρες μετά την σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από την Αστυνομία και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια κ βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής(ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια).

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του.

Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα